O NAMA

Slijedeći tradiciju zagrebačke rukometne škole i sporta općenito, u jednom od najstarijih zagrebačkih kvartova Trešnjevci, čije ime ponosno nosimo, razvili smo respektabilan ženski rukometni klub koji se temelji na vlastitoj školi rukometa i velikom broju djevojčica različitih dobnih uzrasta.

Osnovni cilj i misija kluba su razvoj kvalitetnih igračica iz vlastitog pogona, poticanje djece na bavljenje sportom, odgoj u sportskom i natjecateljskom duhu, razvijanje timskih sposobnosti, kvalitetnih moralnih načela i konkurentnost u najjačim hrvatskim rukometnim ligama i selekcijama.

Našu školu rukometa vode iskusni i visoko kvalitetni treneri, a treninzi su prilagođeni dobi i razini rukometnog znanja. S ponosom ističemo kako svakim danom upisujemo sve više djevojčica, kojima osim kvalitetnog rukometnog razvoja, nudimo i zdravu sredinu za razvoj svih elementarnih ljudski i sportskih vrijednosti.

Pratimo nove standarde i smjernice europskog i svjetskog rukometa, natječemo se u tri državne lige, sudjelujemo na brojnim turnirima u zemlji i inozemstvu.
ŽRK TREŠNJEVKA ZAGREB ustrojen je kao udruga građana, s funkcionalnim tijelima, upravnim i nadzornim odborom. Članovi smo Hrvatskog rukometnog saveza, Zagrebačkog rukometnog saveza i Sportskog saveza Grada Zagreba.

Ponosno nosimo naše ime i prezentiramo ga u najboljem svjetlu na svim utakmicama i turnirima na kojima sudjelujemo, kako u zemlji, tako i u inozemstvu.
Pridružite nam se i postanite član naše velike i sretne obitelji.